010-207 87 00 info@lifecaresverige.se

Stötvågsbehandling

Pris från 690:-

Stötvågsbehandling, tryckvågsbehandling eller shockwave therapy (olika namn på samma sak) är en kliniskt beprövad och vetenskapligt utvärderad behandlingsmetod som ger bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. 

HUR FUNGERAR STÖTVÅGSBEHANDLING?

En applikator genererar tryckvågor som med given frekvens och kraft bearbetar den skadade vävnaden. Stötvågsbehandling ökar metabolisk aktivitet i cellen, ger ökad blodcirkulation och ökad vävnadsåterbyggnad samt leder till minskad smärta. Stötvågsbehandling anses på detta sätt stimulera läkning i skadad vävnad.
Vid besvär med s k kalkinfällning i muskelsena, har det visats att tryckvågsbehandling resulterar i reducering av kalkansamling med minskade besvär eller utläkning som följd.

Stötvågsbehandling används  vid bl.a. hälsporre, plantarfaciit, tennisarmbåge, besvärande myofaciella triggerpunkter, schlatter. Vid långvariga eller kroniska besvär används stötvåg effektivt. Vanligen med 2-5 behandlingar.

Vid akut skada är laserterapi att föredra med vanligen 3-6 behandlingar.

Stötvåg

Stötvågsbehandling har använts inom sjukvården sedan 1980 talet. Då sprängdes den första njurstenen med tekniken.
Under 1990-talet har metoden vunnit mark inom så kallade muskuloskeletala besvär och skador. Det är framför allt besvär med muskelsenor, sk tendinopatier, som de senaste femton åren alltmer behandlats med stötvågsbehandling.

Inom idrottsmedicinen användes stötvåg för första gången av den tyska olympiatruppen under OS 1996.

Har du frågor om

Stötvågsbehandling?

 

Vanliga frågor

Hur ofta behöver jag gå på massage?

Det är helt individuellt hur ofta du behöver behandling och beror på en mängd olika faktorer. Främst utgår vi ifrån hur just din vardag ser ut och i vilken mån du har möjlighet att på egen hand, träna, få till rehab-övningar och återhämtning. I vissa fall kan massage tillsammans med andra tekniker såsom tex. Laserterapi behöva utföras med tätare behandlingar till en början, som vart efter besvären minskar, glesas ut. Vi gör alltid en personlig bedömning utifrån just dig, dina besvär och önskemål.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag hos er?

Det går utmärkt att använda friskvårdsbidraget hos oss, på alla tjänster utom kiropraktik.

Gör det ont att få behandling med massage?

Det behöver inte göra det om du kommer för en massage i avslappningssyfte. Men kommer du däremot för en massagebehandling för akuta eller kroniska besvär, så kan det kännas en del. Självklart anpassar terapeuten behandlingen efter varje person och i många fall upplever de flesta att smärtan känns ”Skönt-Ont”. Är du orolig eller har frågor är det viktigt att du kommunicerar det med din terapeut.

Jag tränar, behöver jag massage då?

Massage är ett perfekt komplement till träning. Massagen hjälper till med återhämtning, återställer rörlighet och motverkar spänningar i musklerna.

Vad händer efter en massagebehandling?

Direkt efter behandling kan du känna dig lite nyvaken och ”mosig”, vilket beror på att (lugn och ro) hormonet Oxytocin frisläppts under massagen. Efter en behandlande massage kan du uppleva känslan av träningsvärk i de kroppsdelar som fått behandling. Ömheten kan hålla i sig ca 2-3 dagar efter en massage och blir ofta mindre uttalad vid regelbunden behandling.

När bör jag avstå från massage?

Känner du dig sjuk/febrig eller haft feber de senaste tre dygnen ska du vänta med massage tills du är helt frisk. En kraftig djupgående helkroppsmassage kan vara olämpligt för personer med cancer, hjärtsjukdom, blodpropp, benskörhet eller andra svåra sjukdomar. Nästan alla kan däremot få mjuk och lätt massage. Rådfråga din läkare om du är osäker.

Massage ska också undvikas kring öppet sår, benbrott, inflammerade leder, skadade muskler, trasiga senor och ledband samt stora blåmärken.

Team Lifecare

Snöbärsvägen 4, 633 48, Eskilstuna

Storgatan 20, 645 30, Strängnäs

010-207 87 00
Copyright © 2024 Team Lifecare. All Rights Reserved.